Nya spontana upplevelser långtifrån vardagen

Finns det någon bättre avkoppling än den frihet campinglivet erbjuder?
– Nej definitivt inte, menar Erik Dahlberg på North Camper och Birsta Fritidscenter i Sundsvall och fortsätter:
– Åk dit du vill och stanna där det känns bra, där du trivs och där du mår som allra bäst.

VÄGVISARE. – Bättre och roligare fritid än den på hjul finns inte, menar Erik och Niklas Dahlberg på North Camper och Birsta Fritidscenter i Sundsvall som också ordnar gemensamma resor för sina kunder på hjul.

Erik vet. Han är själv inbiten husbilscampare. Liksom brorsan Niklas som också jobbar som konsult från North Camper på Birsta Fritidscenter. Båda bor i sin husbil alla säsonger och älskar friheten med livet på hjul.
– Det gör våra kunder också. Det märker vi inte minst när vi gemensamt med kunderna beger oss ut på turer med våra husbilar. Det är kul och givande att hålla kontakten och hitta på gemensamma aktiviteter med våra husbilsköpare.

De större lokalerna har inneburit ett lyft,

Birsta Fritidscenter – som tidigare hette Sörberge Husvagnar – flyttade i januari i år in i större lokaler på Birsta.
– Vi märker en större efterfrågan på husbilar och läget här invid E4:an är riktigt bra. Det gör att fler och fler spontanbesökare hittar hit nu när säsongen börjar dra igång.

Även om Erik klart märker att det är husbilssäsong alla säsonger på Birsta Fritidscenter.
– Både husbilar och Plåtisar är ett boende som fungerar året runt om man vill, säger han. Vill man ta husbilen till skidorten eller pimpelfisket så fungerar det kanon, likväl som man sommartid kan dra söderöver till värmen.

Läs mer om våra husbilar här

En husbil ska man kunna använda året runt

Birsta Fritidscenter är återförsäljare av husbilar och husvagnar. Här finns kända varumärken som Knaus, Weinsberg, Tabbert, CI och Rollerteam.
– Viktigt för oss är att ge service till våra kunder. Vi vill hjälpa till att guida kunden till en bil som motsvarar det kunden söker och kanske lite till.

Erik fortsätter:
– Men vi vill också efter köpet se till att kunden är trygg med funktionerna i bilen. Därför erbjuder vi alla kunder som köper en ny husbil en gemensam första tur med oss till något mysigt ställe där vi övernattar i våra husbilar och där vi finns för att hjälpa till och besvara frågor.

Så det har blivit några turer för Erik och Niklas. Ofta till ett sjöläge och på lite mindre vägar när det passar kunden.
– Jag bor i en Plåtis, berättar Erik och vi märker att alltfler kunder efterfrågar den typen av husbil.

En Plåtis är en fullt utrustad husbil som är lite smalare och ofta lite kortare. Och som har en kaross som en personbil. Alltså av plåt.
– Körkänslan är fullt jämförbar med en personbils. Bilen är lättmanövrerad och fungerar att ställa på en vanlig p-plats.

Blir du nyfiken på en plåtis? Klicka här!

Birsta Fritidscenters utbud av husbilar växer hela tiden.
– Från att mestadels ha varit parets resefordon finns nu också riktigt smarta planlösningar för barnfamiljen. Men också planlösningar för vuxna med besök av barn i bilen ibland. Taksängen är en suverän uppfinning. Husbilsbranschen utvecklas enormt och det är en spännande resa att vara med på.

Nu närmast planerar Erik och Niklas fler event med kunderna.
– Vi vill gärna resa iväg till Lofoten i sommar. Och hoppas få med många av våra nyblivna husbilsägare på denna tur. Det kommer att bli så fritt, avkopplande och upplevelserikt, avslutar Erik Dahlberg på North Camper och Birsta Fritidscenter i Sundsvall.

Vill du prova på att ha husbil eller husvagn? Hyr en av oss