Bilbolaget satsar stort i Söderhamn

Efter sportlovet är det tänkt att Bilbolagets nya bilhall ska öppna för kunderna i Söderhamn. Alla är överens om att det är ett välbehövligt lyft.
– Det fanns två alternativ, antingen lägga ner eller satsa. Jag är övertygad om att våra kunder vill att vi ska finnas lokalt. Nu får Söderhamn en toppanläggning, säger VD Robert Lipskog.

Anläggningen i Sandviken har redan genomgått ombyggnationen med fantastiskt resultat!

Karl Gunnar Söderlund når du som vanligt via telefon och mail, men du kan också besöka honom på hans tillfälliga kontor i Hudiksvall.

Bilbolaget satsar mellan tio och tolv miljoner på den nya anläggningen i Söderhamn. Verkstadsdelen har redan byggts om, även om några detaljer återstår. Den 2 november stängs bilhallen under ombyggnaden. Säljarna nås som vanligt via telefon eller e-post, här hittar du alla kontaktuppgifter, men de flesta affärerna kommer skötas hos Bilbolaget i Bollnäs eller Hudiksvall.
– Det blir lite rörigt under en period, men det blir ett verkligt lyft när det blir klart. Som det är idag känns det som kunderna kommer in i en loppishall och ska köpa en bil för 500 000. Det är både nödvändigt och kul att Volvo och Bilbolaget satsar i Söderhamn, säger säljaren Stefan Jonsson.

Kollegan Karl-Gunnar Söderlund håller med:
– Det här har vi väntat på i många år. Det har varit lågt i tak, dålig belysning och det mesta är slitet.

Den tredjedel av dagens bilhall som är närmast vägen kommer rivas helt. Tillbyggnaden blir bredare, längre och högre. Övriga utrymmen kommer få nya golv, nytt tak och kontoren som de ser ut idag kommer rivas.
– Allt kommer vara toppmodernt, med all ny utrustning. Vår personal kommer kunna hjälpa kunderna på en helt annan nivå och det kommer finnas möjlighet att bygga sin bil digitalt direkt i bilhallen. Det blir en bättre Volvoupplevelse för våra kunder, säger Robert Lipskog.

Stefan Jonsson når du som vanligt via telefon och mail, men du kan också besöka honom på hans tillfälliga kontor i Bollnäs.

Att Bilbolaget väljer att stänga bilhallen under några månader har flera skäl.
– Vi gjorde en liknande ombyggnad i Sandviken nyligen. Det blir väldigt mycket ljud som stör, och inte bara det. Det finns andra arbetsmiljöskäl som har med säkerhet att göra, så att stänga hallen under ombyggnationen är för kundernas bästa, säger Robert Lipskog.

Självklart kan du nå våra säljare även under ombyggnationen – kontakta dem här

Vad hoppas ni ska hända när hallen står klar efter sportlovet?
– Min förhoppning är såklart att vi ska kunna sälja lite fler bilar. Vi ligger redan bra till med försäljningssiffror i Söderhamn, men nu kommer vi kunna visa bilarna bättre. Jag hoppas också att försäljningen kan öka lite på begagnatsidan, säger Robert Lipskog.
– Jag håller med. Förhoppningsvis blir det bättre planering, men det bästa av allt är att vi får ett skärmtak ute för våra begagnade bilar. Som det har varit nu på vintern har vi fått skotta fram dem när en kund visat intresse. Det är mycket som kommer underlätta för oss i våra roller, säger Stefan Jonsson.

En som redan varit med om ett lyft är verkstadschefen Tommy Rönnqvist.
– Vi har helt ny inredning och en väldigt modern och fin verkstad. Killarna har blivit mycket mer positiva när de fått bättre förutsättningar att göra ett bra jobb. Kunderna kommer också till en trevligare miljö.

– Allt vi bygger om gör vi för att förenkla för kunderna. Volvos unika koncept med en personlig servicetekniker gör att kunderna kommer närmare verkstaden. Att då kunna presentera en trevligare miljö är en nödvändighet. Dessutom är arbetsmiljön bättre för våra servicetekniker och de har fått lättare att hitta, säger Robert Lipskog.

Till skillnad från bilhallen kommer servicedelen vara öppen under hela ombyggnaden.
– Det blir ingen skillnad för kunderna, de är välkomna att komma förbi eller ringa oss precis som vanligt, säger Tommy Rönnqvist, och tillägger:
– Den här ombyggnaden är väldigt bra för Söderhamn och den blir ett lyft för hela företaget.

Från och med vecka 45 stänger vi bilhallen men självklart finns våra säljare redo ifall du har frågor, vill köpa eller är sugen på att provköra en särskild bil.

På telefon och via mail når du båda, vill du träffas personligen så har Stefan Jonsson och Karl-Gunnar Söderlund tillfälliga kontor i Bollnäs respektive Hudiksvall, där ni är välkomna att besöka dem. Det går också bra att boka möten så att vi kommer till dig eller att vi bestämmer en plats i Söderhamn som passar. Det finns också möjlighet att få en bil du är intresserad av till Söderhamn för provkörning.

Här hittar du kontaktuppgifter till alla våra säljare.