Bilbolaget utökar med ny skadeverkstad

Bilbolaget i Norrtälje ser positivt på framtiden. I början av november öppnade de bland annat en helt ny skadeverkstad i Vreta.
– Lokalerna är både luftiga och ljusa. Vi har även fått nya liftar och mätsystem vilket innebär att vi kan ge ännu bättre service till våra kunder, säger Pepie Wedin, skadeverkstadschef.

Bilbolaget i Norrtälje ser positivt på framtiden. I början av november öppnade de bland annat en helt ny skadeverkstad i Vreta.

Bilbolagets nybyggda skadeverkstad i Vreta öppnade den 5 november och ligger bara några minuter från centrala Norrtälje. Den 600 kvadratmeter stora lokalen är fylld av den senaste tekniken, ljusa och rymliga utrymmen för mekanikerna, samt en bra miljö för både anställda – och kunder.
– Det känns toppen och vi trivs väldigt bra. Vi har lacken på samma gård vilket innebär att reparationstiden har gått ner med ungefär en till två dagar. Det är även bättre arbetsmiljö för mekarna – och ventilationen är suverän. Vi är proffs på våra märken och med den nya verkstaden är vi en aktör att räkna med i framtiden, säger Pepie Wedin, skadeverkstadschef.

”Vi erbjuder både trygghet och erfarenhet”

Bilbolaget förvärvade Roslagsbil i december 2016 och idag går företaget under namnet Bilbolaget Roslagen. Ägarna tror på Norrtälje och vill vara en del av den lokala utvecklingen. Målet är lyfta både verksamheten samt lokaler. Deras nya skadeverkstad är bara en del av deras långsiktiga plan att växa på orten.
– Vi är en märkesverkstad och riktar in oss framförallt mot Volvo, Renault, Dacia och Ford. Vi tar hand om både krockade och skadade bilar, men vi lagar och byter även bland annat vindrutor. Vi har både stora och små kunder, försäkringsärenden och privatpersoner som kontaktar oss, säger Pepie Wedin.

Behöver du hjälp med bilen? Så här kontaktar du oss på Skadeverkstaden

Pepie Wedin började arbeta som bilmekaniker på Roslagsbil för cirka elva år sedan. Han avancerade snabbt i företaget till personlig servicetekniker med ansvar för kundmöten. När hans arbetsplats blev uppköpt av Bilbolaget gick han vidare till att bli skaderådgivare på kundmottagningen.
– När Bilbolaget frågade mig om jag ville bli skadeverkstadschef för den nya lokalen i Vreta sa jag ja. Bilbolaget är en bra arbetsgivare. De har en bra personalpolitik och det märks sedan de tog över, säger han.

Lokalen är fylld av den senaste tekniken, ljusa och rymliga utrymmen för mekanikerna, samt en bra miljö för både anställda – och kunder. ”Vi har fått en jättebra arbetsmiljö” berättar Pepie Wedin.

Det arbetar sju personer i den nya skadeverkstaden och sex stycken i lacken, men de letar alltid efter nya medarbetare. Pepie Wedin berättar att alla har fått personliga platser, egna datorer och tillgång till ny teknik. Bilbolaget har även satsat på att bygga bra personalutrymmen.
– Vi har även en liten lounge för våra kunder med sköna fåtöljer och snart kommer en ny kaffemaskin. Det märks att Bilbolaget har satsat både tid och pengar på att bygga upp en riktigt bra skadeverkstad, säger han.

Behöver du boka skadebesiktning så kan du göra det här!

Vill du jobba hos oss?

Just nu söker vi en  Skadetekniker till skadecentret i Norrtälje.

På Bilbolagets skadecenter är teamkänsla och yrkesstolthet ledorden.
Vi erbjuder dig ett självständigt och stimulerande arbete på ett kvalitetstänkande företag med bra villkor, ny verkstad med modern utrustning. På Bilbolaget finns goda förutsättningar för utveckling.

Läs mer och ansök här!