Bilakuten i Bollnäs – tvåa i landet att få ny kvalitetsstämpel

I januari presenterade Motormännen och verkstadsföreningen SFVF nya direktiv. En kvalitetsstämpel, Godkänd bilverkstad, skulle tas fram.
Nu är BDS-verkstaden Bilakuten i Bollnäs andra verkstad i hela landet att leva upp till de nya kraven.
– Det innebär att våra kunder kan känna sig trygga i att vi följer alla krav och regler som finns, och utför arbetet på ett fackmässigt sätt, säger vd Ann-Sofi Asp.

Bilakuten i Bollnäs – tvåa i landet att få ny kvalitetsstämpel

Bilverkstadsbranschen har under många år brottats med oseriösa aktörer som kommit och gått. Det fick riksdag och regering att sätta press på Motormännen och SFVF att ställa högre krav.
– Första gången vi fick höra talas om stämpeln Godkänd verkstad var på en mässa i januari. Det fanns inget att vänta på utan vi körde igång direkt att se till att leva upp till kraven. I maj kom de och gjorde en inspektion hos oss och nu har vi blivit godkända som andra bilverkstad i hela landet och första BDS-verkstad. Det är vi såklart jätteglada och stolta över, säger Ann-Sofi Asp.

Vill du veta mer om vår verkstad och tjänsterna vi erbjuder? Klicka HÄR!

– Alla som är anslutna till Motormännen och/eller SFVF ska bli godkända senast den 31 december 2019.
Verkmästare Jimmy Berneholt säger att kunderna – faktiskt inte – kommer märka någon skillnad.
– Vi har haft den här höga nivån hela tiden så för oss innebär det mest att vi får ett godkännande på papper. Även om kraven skulle bli tuffare så skulle det inte vara några problem för oss att möta dem. Men det är klart att det är bra att få en tydlig kvalitetssäkring på jobbet vi gör, säger han, och fortsätter:

– Förut fanns inga tydliga krav, då var det frivilligt vilken nivå man ville hålla. Det här kommer gynna branschens seriösa aktörer i slutändan.
– Det är en bra stämpel att få, eftersom det kommer gälla alla i slutändan. Motormännen och SFVF kommer garantera en hög standard och göra kontroller varje år. Det tycker jag är positivt, säger Ann-Sofi Asp.

Alla fyra som jobbar på Bilakuten är såklart stolta över att ha fått utmärkelsen – och speciellt att vara nummer två i landet.
– Det är lite häftigt att vara så tidigt ute.

Ann-Sofi och Jimmy äger och driver butiken och verkstaden tillsammans sedan sju år tillbaka, men båda var tidigare anställda.
På sajten godkandbilverkstad.se skrevs här om veckan ett reportage om Bilakuten i Bollnäs. Att Bilakuten är första kedjeanslutna verkstad in i det nya kvalitetsprojektet har gett positivt gensvar också på ett nationellt plan.
– Det är något som vi är särskilt stolta över, det är viktigt för hela branschen och visar på att det är inte så svårt, sa Ulf Stefansson, SFVF, i det reportaget.

Vill du boka tid hos oss? Klicka HÄR!