Växtvärk i familjen – Möt mäklaren med människan i fokus

Visst älskar hon att hjälpa sina kunder till bra affärer men för Eva-Karin Bergman är det HUR affärerna görs som är viktigast. På #bergmansmäklarbyrå värderas engagemang och hjärta högt och i fokus finns alltid människan. För att hjälpa varje säljare till bästa möjliga affär tar Eva-Karin ett fåtal uppdrag i taget – och dem ger hon allt!
  • 1/2

    #bergmansmäklarbyrå värderas engagemang och hjärta högt och i fokus finns alltid människan. För att hjälpa varje säljare till bästa möjliga affär tar Eva-Karin ett fåtal uppdrag i taget – och dem ger hon allt!

  • 2/2

    #bergmansmäklarbyrå värderas engagemang och hjärta högt och i fokus finns alltid människan. För att hjälpa varje säljare till bästa möjliga affär tar Eva-Karin ett fåtal uppdrag i taget – och dem ger hon allt!

Det är inte alla som skulle lämna en lång och framgångsrik karriär för att byta stad och starta om helt på nytt. Men så är hon heller inte som alla andra. Eva-Karin Bergman älskar mäklaryrket men inte allt som följer med det. Genom sitt engagemang för människan bakom affären utmanar hon den klassiska bilden av mäklaren som gör snabba affärer och tänker pengar först.

Det är jätteroligt att så många vill sälja med oss och vi vill förstås hjälpa så många som möjligt

– Ja, en bostadsaffär är ofta den största vi gör i livet, så visst handlar det mycket om pengar. Men det handlar ännu mer om människan som ska göra den där stora affären. Jag brinner för att vägleda mina kunder så att de känner sig trygga genom hela affären, självklart rent ekonomiskt men också socialt och mentalt.

Här kan du läsa mer om hur Eva-Karin och #bergmansmäklarbyrå kan hjälpa dig

Företagandet i blodet
Det har gått fyra år sedan Eva-Karin startade #bergmansmäklarbyrå tillsammans med sin bror Franco. De drygt 20 åren på en stor mäklarbyrå var både roliga och lärorika men hon längtade allt mer efter att få skapa något eget – inte minst för att få jobba närmare människorna bakom affärerna.

#bergmansmäklarbyrå må vara syskonens första egna företag men entreprenörskap finns det gott om i blodet. Eva-Karins och Francos pappa drev Bergmans Bussar som funnits i släkten i flera generationer och länge var Mellansveriges största bussbolag. Några bussar finns inte i dagens verksamhet men en del av historien bär de med sig.

– Den gulblå färgen i vår logotype är samma som i Bergmans Bussar. Det blev ett symboliskt sätt att bära med oss vår historia när vi skapar vår framtid.

Mäklarfamiljen Bergman går i väntans tider
För att kunna leva som hon lär och verkligen ge allt till varje kund väljer Eva-Karin att fokusera på ett fåtal säljuppdrag i taget.
– Det finns ju fler mäklare som har ambitionen att ha människorna i fokus såklart, men det är svårt om du som mäklare har för många uppdrag på gång samtidigt. Jag tycker att det personliga engagemanget är så viktigt att jag ger mig tid att verkligen sätta mig in i varje säljares och köpares situation. Det är mitt sätt att göra bra affärer ännu bättre.

Och att välja en mäklare som har det här något ovanliga arbetssättet har blivit populärt bland Gävleborna. Så pass att syskonen Bergman nu planerar på att utöka mäklarfamiljen.
– Det är jätteroligt att så många vill sälja med oss och vi vill förstås hjälpa så många som möjligt. För att kunna ta fler uppdrag och fortfarande leverera samma höga kvalitet planerar vi tillökning.

Rekrytering, liksom bostadsaffärer, är förstås något som görs med både hjärta och hjärna och även här är Bergmans grundvärderingar tydliga.
–Vi söker någon som delar våra värderingar och vill jobba med människan i fokus på riktigt. Vi nöjer oss inte med att anställa en mäklare, vi vill hitta en familjemedlem – en ny Bergman!

Är du den nya Bergman? Ansök här!