Berglunds Skor bygger ut och satsar på ett bredare sortiment!

Mitt på gågatan i Söderhamn, i FuranGallerian, ligger Berglunds. Efter några hektiska veckor har de nu äntligen premiär för sin nybyggda butik. Detta ger Berglunds möjlighet till att satsa ännu mera på kläder och skor till hela familjen. Samt fylla hyllorna med bland annat väskor och handskar.

Berglunds ägs av familjen Lasse och Lena Olsson, samt dotter Caroline. De ser med spänning fram emot modevåren i sin nybyggda butik.

Nu kan täckelset falla, eller snarare presenningen. Det är dags för Berglunds skor att ta mer plats i Furan. Butiken växer med 75 kvadratmeter och den fyller ett behov i Söderhamn.

– Det här känns riktigt bra, det har varit lite rörigt ett tag. Men nu gör vi det betydligt lättare för våra kunder att hitta rätt, det känns skönt, säger Lena Olsson-Johansson, som tillsammans med sin man Lasse Olsson ägar butiken.

En smidig butikslösning gynnar alla, både kunder och personal. Den nya butiksytan blev möjlig när genomgången stängdes.

– Det är positivt för alla, både roligt och spännande, säger Lena Olsson-Johansson. Herrskorna flyttar till ena halvan av den nya butiksytan och blir därmed en naturlig del av herrklädesavdelningen på andra sidan väggen. Den resterande halvan får ge plats till sportskor och junioravdelningen. Utanför Berglunds, till vänster om gallerians entré, tillkommer en bankomat. Den väggen ger en ny vinkel inne i butiken, där damskor och sneakers får en given plats.
– Vi kommer också att ha en liten avdelning för väskor, som ett komplement, berättar Lasse Olsson, som hoppas och tror att fler kommer hitta till butiken nu när de breddar sitt sortiment.

Lovisa guidar dig gärna i vårens modetrender. Välkommen in på ett besök!

”Vi kommer också att ha en liten avdelning för väskor”

Även fast snön fortfarande finns kvar där ute så är våren definitivt på väg inne i butiken. På galgarna hänger plagg i ljusa färger och pasteller, nytt i vår är mycket blommigt och glada mönster, för både kvinnor och män. Den blekt rosa kulören återkommer i både kläder och sneakers. Dagens kunder är miljömedvetna. Hållbart och återvunnet är nyckelord för många företag som satsar ordentligt på ekologiskt framställda plagg under bra förhållanden.

En trend som håller i sig och som allt fler modeföretag tar på allvar. Det finns flera exempel på det. Bokstäverna BCI, till exempel, som man kan hitta i en del plagg, står för Better Cotton Initiative. Det ska garantera hållbar bomullsodling och innebär bland annat bra arbetsförhållanden för odlare runt om i världen.

Gör dina skor redo för sköna vårpromenader: https://www.facebook.com/berglundsisoderhamn/videos/1648606501842131/

Hos Berglunds finns bland annat klädmärket Knowledge Cotton Apparel för den som söker
medvetet. Men många andra märken satsar också miljömedvetet, Aware by Vero Moda till exempel. Berglunds Lovisa Högman och Caroline Olsson har god koll på modet och ger en fingervisning om butikens märkeskläder, Wrangler och Lee är klassiska jeansmärken som hänger här. Tommy Hilfiger, Lyle & Scott och Peak Performance är exempel på stora och moderna märken på herrsidan.

På dam ser vi mycket från Samsoe Samsoe, Ichi och Veromoda.

– Logotröjor är populärt i år. Peak Performance, Lee, Fila har alla sina logon på tröjor, säger Lovisa Högman och avslutar med en inbjudan till alla kunder: – Vi försöker ha allt för den modemedvetna Söderhamnaren, Välkommen in till oss så guidar vi er.

VÅRENS MODE – TOPP 3:

1 BLOMMIGT! Blommigt är en given detalj på modekartan varje vår, men den här säsongen är blommorna fler och mer vågade än någonsin.

3 VACKERT VECKAT! Veckade detaljer på plagg som klänningar, toppar och kjolar är redo att ta plats på trendkartan. En av vårens skönaste trender.

4 TÄNK ROSA! Från pudriga nyanser till stark fuschia – rosa behåller sin position som en av de trendigaste färgerna våren 2018.