Rätt bh är grunden

En bra bh ska vara skön att bära och ge dig det resultat du önskar. Enligt Gun Ranskär på butiken BeHagfullt har 7 av 10 kvinnor fel bh-storlek.
– Egentligen är det viktigare att köpa en ny bh än att köpa en ny topp. Rätt BH är grunden till att dina kläder sitter snyggt! säger hon.

Gun på BeHagfullt tycker det är viktigt att man vågar be om råd och hjälp när man ska köpa underkläder.

I butiken BeHagfullt i Arboga finns en passion för underkläder. Och över 100 bh-storlekar i många olika modeller. Gun Ranskär som driver butiken märker av att en del kunder tycker det är jobbigt att prova ut en bh.
– Det kan handla om vad man har för självuppfattning och att man inte är bekväm med att visa sig. För oss i butiken är det inget konstigt att hjälpa till, det är något som vi gör vi hela dagarna. Vi vill bara bidra till ett bra resultat, säger Gun Ranskär.

Bh:n är grunden för en bra klädsel
Det vanligaste felet när man väljer bh är enligt Gun att man väljer en bh som sitter för löst runt kroppen. Ett annat fel kan vara att bh:n har för liten kupa. Hon menar att det är väl värt att ta sig tiden att prova ut en bh som sitter riktigt bra.

Våga be om råd och hjälp

– Bh:n är det viktigaste plagget du har på dig, efter skorna. En bra bh ska inte åka upp på ryggen, den ska inte skava. Bh:n ska bara finnas där hela dagen, du ska inte märka av den. Och den ska ge dig det lyft du vill ha, säger hon.

Klicka här för att ta del av vårt sortiment!

Passion för underkläder
Gun har nu drivit butiken BeHagfullt i 13 år. Att starta en underklädesbutik handlade för henne om att förverkliga en dröm.

– Jag är väl ”frälst”, jag tycker det här med underkläder är kul. Man kan ju få trolla ibland och det känns inspirerande. Det är en jättehärlig känsla när jag får hjälpa en kund till ett riktigt bra resultat, då får jag ”ståpäls”, säger Gun och skrattar.

Butikens kläder och underkläder kompletterar varandra
På BeHagfullt är de två anställda och tre extraanställda. I butiken finns förutom den traditionella underklädesbutikens sortiment också badkläder hela året runt, nattkläder, strumpor men även byxor, toppar, cardigans och klänningar. BeHagfullt har, som alla andra butiker idag, känt av den ökande webbhandeln. De har fått flytta till en mindre butik och anpassat sortimentet. De klädmärken som fungerat extra bra har fått följa med till den nya butiken på Järntorget.  Samtidigt konstaterar Gun att det egentligen inte går att ersätta möjligheten att prova ut rätt bh eller bikini i butik, jämfört med en webbshop.

Ta dig tid att prova
– För att hitta en bra bh behöver du prova ut den. Det blir bättre resultat och billigare i längden om du tar dig tid och provar ut hos någon som kan. Våga be om råd och hjälp, säger hon.

På BeHagfullt ligger fokus inte på att sälja många bh-ar. Det viktigaste är att få hjälpa kunderna till bra resultat.
–Vi ställer många frågor innan vi tar med oss de modeller vi tror på in i provrummet, sedan ger vi förstås också service när kunden provar, förklarar Gun.

Enklare att prova ut nästa bh
När en kund tagit sig tiden och provat ut en modell spar BeHagfullt gärna uppgifter om storlek och favoritmodeller för att det ska gå ännu smidigare när det är dags att göra nästa bh-investering, eller önska sig en passande present av sina nära och kära.
– Bra varor håller länge. Med bra bh-ar behöver du inte handla så ofta, säger Gun

– Skulle du, tillsammans med dina väninnor, vilja ha BeHagfullt för er själva en kväll, går det också bra. Vi finns till er hjälp hela kvällen, tar hand om er så mycket vi hinner och så kan ni vara smakråd åt varandra. En liten ”BH-skola” kan vi också fixa! Avslutar Gun.

Vi har en kundklubb som belönar våra trogna kunder. Läser mer här!

Tips om hur du väljer bh och tar hand om den

  • Ta hjälp av någon som kan!
  • Ta dig tiden att prova ut en bh som sitter bra. Det lönar sig i längden!
  • Till basgarderoben är det bra med en hudfärgad, en svart, och en vit bh.
  • Alternera mellan några olika bh:ar så att lycran får återhämta sig efter tvätt.
  • Följ tvättråden så lever bh:n längre, tvätta ofta, använd tvättpåse om du kör i maskin, alltid colortvättmedel, aldrig blekmedel, aldrig sköljmedel.
  • När du har en väl fungerande bas, kan du kanske våga välj bh med färg eller spetsar. När du vet att du är vacker under, mår du bra!