BBM i Dalarna golvar konkurrenterna

Det är ingen slump att BBM i Dalarna är länets största golvläggnings- och plattsättningsföretag. Sedan starten 1962 har de följt med i utvecklingen och idag är de en aktör att räkna med i framtiden.

BBM i Dalarna golvar konkurrenterna

E. Appelqvist, Byggma och Beijer Byggmaterial. BBM i Dalarna har varit med om flera namnbyten sedan starten 1962. Företagets nuvarande namn har mer än 30 år på nacken och är ett välkänt varumärke i branschen. Per Schönbeck har ägt bolaget sedan 1997 och han har bland annat tagit BBM Dalarna in i det digitala samhället.
–  Vi har till exempel varit helt papperslösa sedan 2014. Det är viktigt för mig att följa med i utvecklingen har vi har även ett miljötänk genom hela bolaget, säger han.

Per Schönbeck kallar deras golvbyten för klimatsmarta. Det innebär att de vet – och kan redovisa hur stor klimatpåverkan varje projekt har.
– Det är viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder klimatsmarta val. Och det är vi dessutom relativt ensamma om i Dalarna, säger han.

Vi tänker alltid på miljön – Läs vår miljöpolicy här

Idag har BBM i Dalarna 19 anställda som lite skämtsamt kallar sig för ”mattologer” och ”plattologer”. Den goda stämningen i bolaget har gjort att personalomsättningen är låg – och kompetensen hög.
– Vi är ett stabilt företag och nästan alla som arbetar här har varit anställda sedan 1980-talet. Men vi letar alltid efter duktiga mattläggare. Idag arbetar vi både mot privat- och företagskunder vilket gör vårt arbete otroligt varierande, säger Per Schönbeck.

Om du har besökt Falu lasarett så är chansen stor att du har promenerat omkring på ett av många golv som BBM i Dalarna har lagt i byggnaden.
– Vi har arbetat mycket på lasarettet, bland annat på uppdrag av Byggtjänst, Skanska och PEAB. Vi lägger även golv åt ett bolag som heter Byggpartner som bygger nya hus. En annan viktig kund är fastighetsägaren Maralago, säger han.

Vi har tagit fram ett unikt koncept för kommersiella fastighetsägare

BBM i Dalarna har nämligen tagit fram ett unikt koncept för kommersiella fastighetsägare. Enligt Per Schönbeck är deras erbjudande både enkelt och kostnadseffektivt. De sköter allt från första kontakten med hyresgästen till leverans.
– När fastighetsägaren får samtal från en hyresgäst om att byta golv ringer de oss. Vi besöker lokalen och undersöker bland annat vilket skick golvet är i och skriver en offert, berättar han.

Vill du veta mer? Ta del av våra referenser här

Det innebär att hyresgästen bara har en kontakt med företaget.
– Vi förenklar golvbytet både för hyresgästen – och fastighetsägaren. Vi har dessutom fasta priser vilket gör hyressättningen lättare, avslutar Per Schönbeck.