Dalarnas största bärgare har nytt namn och samarbetar nu med SOS

Borlänge Bilbärgning har bytt namn till Bärgningstjänst Dalarna.
– Vi tyckte att vi skulle heta det vi egentligen är – bärgare som jobbar i hela Dalarna, säger Mattias Haglund ägare till företaget. Dessutom syns det tydligt också på bilarna att vi numera är samarbetspartner till SOS International.

Dalarnas största bärgare har nytt namn och samarbetar nu med SOS

Det är inte utan en viss stolthet som Mattias berättar om det nya avtalet med SOS International.
– Världens mest seriösa och kompetenta larmförmedlare samarbetar inte med vilket företag som helst precis. De väljer ut det företag som de bedömer vara bäst i branschen.

Mattias startade Bärgningstjänst Dalarna för 12 år sedan och då under namnet Borlänge Bilbärgning. Idag leder han en koncern på 7 orter och med en omsättning på 43 miljoner.
– Det har gått sprikrakt framåt för oss, berättar han. Sedan 2016 har vi dubblerat omsättningen och jag är övertygad om att det är vår unika kompetens som har gjort att efterfrågan ökat så mycket. Fler och fler ringer.

Kan jag inte stå för vårt jobb låter jag hellre bli

Han är tydlig med att det är viktigt för honom att behålla den kompetens som finns i företaget för att därmed kunna hålla rätt servicenivå.
– Det finns starka strömningar i vår bransch – precis som inom hela transportsektorn – att pressa priserna på bekostnad av kunskap och erfarenhet. Det bedömer jag vara helt fel väg att gå. Våra kunder ska kunna känna sig säkra på att vi jobbar utifrån högst ställda kvalitetskrav, säger han och fortsätter:

– Jag måste kunna stå för mitt arbete fullt ut. Kan jag inte det så låter jag hellre bli och gör något annat.

För det är stora ekonomiska belopp i omlopp i alla bärgningsjobb, inte minst vid tungbärgning.
– Vid skador är vårt mål alltid att så långt det går i varje situation minimera den ekonomiska konsekvensen för våra uppdragsgivare. Det kan handla om valet av hur vi tar oss an själva bärgningen, men också om vilka resurser i form av grävare, kranbilar, lastbilar och kompetenta förare som snabbt kan ta sig an ett jobb ute på plats. Oavsett vilken tid på dygnet det är.

Läs mer: Jouröppen tungbärgning

Mattias är född och uppvuxen i Borlänge och jobbade länge som chaufför innan han 2006 köpte sin första bärgningsbil.
– Idag har vi omkring 45 bilar inom koncernen och totalt är vi ett 40-tal anställda. Därutöver samverkar vi i det kontaktnät av duktiga människor som växt fram i olika samarbeten under alla år, säger han och fortsätter:

– Vi ser också till att alltid har den senaste utrustningen inom bärgningsteknik och har också egen servicebil med hydraulikutrustning.

Bärgningstjänst Dalarna har också fokus på privatbilisternas behov av hjälp när bilen vägrar rulla och stannar längs vägen.
– Förutom rena bärgningstjänster kan du som kund ringa direkt till oss för att få hjälp med allt från låsöppning, punktering, byte av batteri eller vad det nu kan vara som gör att bilen inte fungerar. Vi samarbetar med alla försäkringsbolag och tar hand alla de kontakterna. Du som kund betalar då endast självrisken, avslutar Mattias Haglund på Bärgningstjänst Dalarna.

 

 

Det här är Bärgningstjänst Dalarna

  • Vägassistans för alla fordon såsom tunga fordon, personbilar och mc: låsöppning, punktering, batteribyte, starthjälp, jourreparationer m m.
  • Tungbärgning av t ex skogsmaskiner, grävmaskiner, entreprenadmaskiner, lastbilar, bussar. Med eller utan avtalslösningar.
  • Väghjälp med egen servicebil med hydraulikutrustning.
  • Frakt av tunga maskiner från en plats till en annan.
  • Dygnet runt jour inom hela Dalarna.