Kökstrenden som bubblar håller över tid

Hållbarhet är kökstrenden som blir alltmer väsentlig för många konsumenter. Vilket inte är särskilt förvånande nu när hållbarhet genomsyrar mångas val av livsstil.
– Utöver denna underliggande trend är kökstrenderna flera, säger Niklas Jansson på Ballingslöv i Kungens kurva. Men en trend dominerar klart.

I VERKLIGHETEN. – Underskatta inte att klämma och känna på köksinredning när du står i begrepp att köpa ett nytt kök, säger Niklas Jansson på Ballingslöv i Kungens Kurva.

Den handlar om att inreda köket personligt. Det är alltså lika trendigt att välja den platsbyggda känslan i ett lantkök som att välja bistroköket i en dovt grön nyans.
– Precis så är det. Du ser ju vilka många olika stilar det finns här i butiken, fortsätter Niklas. Det personligt inredda köket är den klart dominerande trenden just nu.

Går du runt med köksdrömmar? Spana in vår digitala utställning

Samtidigt som hållbarhet ligger där som en underliggande påverkansfaktor på våra köksval.
– Kök som håller över tid har varit ett signum för Ballingslöv i alla de 90 år företaget funnits. För oss betyder kvalitet slitstyrka. Och design. Att stommarna håller för belastning. Att luckorna är snygga och har en finish som gör att de tål användas utan att sjangsera. Och att lådorna verkligen håller vad de lovar.

Det finns ett före och efter köksön

Han fortsätter:
– Jag tror inte på slit och släng. Eller billigt och sen snabbt bort. Jag tror på det som är gediget tillverkat i bra material.  I orten Ballingslöv har man i generationer arbetat fram en hantverksskicklighet som märks tydligt när man känner på lådor och dörrar från Ballingslöv.

HÅLLBART. – Det finns så många olika köksstilar idag som industri, klassisk, lantlig, minimalistisk, bistro och shaker, säger Niklas Jansson på Ballingslöv i Kungens Kurva. Men de hållbara lösningarna är kökstrenden vi ser tydligast.

I Ballingslövsbutiken i Kungens Kurva har man lyckats fånga kökens många stilar. Här finns stilar som industri, klassisk, lantlig, minimalistisk, bistro och shaker.
– Vi har också flera nya kök i butiken. Bland annat ett kök med utpräglad träkänsla som följer den naturtrend många inredningsintresserade anammat. Och ett ton-i-ton-kök utan överskåp som nu kommer så starkt. På butikens 500 kvadratmeter har vi fått till en upplevelsemiljö med en bra mix av olika stilar.

Upplevelsen av köket blir speciell när det personliga kommer till uttryck. Det kan handla om detaljer som sticker ut. Men också om tekniska lösningar.
– Kombinationen av design och funktion är något jag upplever blir allt mer viktigt. Som häromdagen när jag var hemma hos ett par där den ena älskade att laga mat, medan den andra var mer intresserad av designen. Vi lyckades få till en lösning som båda blev nöjda med genom spishällslösning som också fixade fläktfunktionen.

DU vet väl att vi finns på Facebook. Följ oss här!

Niklas fortsätter:
– Det är lätt att välja bort den funktionella planeringen kring vitvaror när man är i processen köpa kök. Det är lite synd tycker jag eftersom det där kommit så många riktigt bra tekniska nyheter på senare tid.

I Ballingslövsbutiken i Kungens Kurva jobbar idag fem personer. Alla med ett intresse för inredningsstilar och nya köksfunktioner.
– Tekniken har på allvar tagit steget in i köket. Det finns många smarta lösningar som rent funktionellt är guld för köksupplevelsen. Som sopskåpen som öppnar sig själva när man som bäst behöver. Men sådana finesser – liksom känslan av kvalitet – är svårupplevda på bild.  De ska upplevas i verkligheten, avslutar Niklas Jansson på Ballingslöv i Kungens Kurva.

Vill du boka ett köksmöte med oss? Klicka här!

Varumärket Ballingslöv firar 90 år i år.

All tillverkning av stommar och luckor sker i Ballingslöv.

Värnar kvalitet: ”Alltså slitstyrka och design som håller över tid”.

Värnar kvalitet: ” Alltså proffsigt bemötande och kunniga medarbetare i butiken”

Ägs och drivs sedan 9 år av Niklas Jansson.

Butiken omfattar 500 kvadratmeter köksupplevelser.