Atea i Sundsvall satsar på verksamhetsnära it

It-området utvecklas snabbare än någonsin tidigare, och istället för att leverera en specifik produkt eller tjänst måste fokus vara att identifiera var i en verksamhet som it kan skapa störst värde. Så tänker Gabriella Norberg, platschef, när hon bygger sitt team på Atea i Sundsvall.

Atea i Sundsvall satsar på verksamhetsnära it

För ett och ett halvt år sedan påbörjade Atea i Sundsvall en expansionsresa med målet att hjälpa fler verksamheter genom hela deras digitaliseringsresa. Tidigare kom Atea ofta i kontakt med kunden via it-avdelningen medan behov och funderingar idag uppstår lite runtom i verksamheten.
– Vi är sedan länge kända som en klassisk it-leverantör men idag är vi dessutom allt oftare kundernas sparringpartner i digitaliseringen. It är inte längre en avdelning, det är hela verksamheten och uppdrag kan lika gärna komma från andra håll, berättar Gabriella.

It är inte längre en avdelning – det är hela verksamheten

Hon beskriver de olika nivåerna av it som finns i en organisation: I basen har du infrastrukturen, det som behöver finnas på plats för att alla it-system och tjänster ska fungera. Längre upp finns applikationslagret där data analyseras och används för att skapa effektivitet och mervärde. Närmast användarna i kärnverksamheten finns de nya digitala tjänsterna. Det är här Atea i Sundsvall nu satsar stort, inom områden som IoT (Internet of Things), Business Intelligence och Artificiell intelligens.
– För många är det trendord men vi har tagit fasta på vad de egentligen är, behov av effektiva och verksamhetsnära lösningar. När utvecklingen går allt fortare blir det än viktigare för verksamheter att jobba så smart som möjligt. Det hjälper vi dem med, förklarar Gabriella.

Sundsvallskontoret växer med kundernas intresse
Det senaste året har Gabriellas team ökat med 12 personer, och fler ska det bli. Fortsatt nyfikenhet från kunderna och ett större tryck på säkerhet ligger bakom kommande rekryteringar. Under våren ligger tre nya tjänster ute inom informationssäkerhet, it-säkerhet och cloud.

Framgångsreceptet för tillväxten är tydligt: Flexibla medspelare som trivs med att resan ibland är målet. För det gäller att hela tiden utmana sig själv och varandra, våga testa och pröva nytt.
– Hos oss är du med och bygger något från start. Här får du möjlighet att både ha ledartröjan inom ditt specialistområde, och chans att byta tröja emellanåt, sammanfattar Gabriella.

Läs mer om Atea i Sundsvall och lediga tjänster här