Så får du en succédag med familjen på Asecs – influencerns bästa tips

Influencern Alexandra Truedsson som står bakom instagramkontot Mat och Maräng spenderade en fullspäckad eftermiddag på Asecs med familjen. Nu ger familjen sina bästa tips.

Alexandra, Nike, Lykke och Joel.

Familjen Truedsson består av mamma Alexandra, pappa Joel och döttrarna Lykke 6 år och Nike 4 år. Vi fick följa med dem en eftermiddag på Asecs och ta del av deras bästa tips för ett spännande familjeäventyr.
 
Det är en hangry-familj som anländer till shoppingcentret vid lunch. Alla är hungriga och lite lätt griniga. Asecs food courts blir räddningen för familjen som annars brukar ha lite svårt att enas om maten.

Food courts – bäst för familjefriden.

– Lykke älskar sushi men hatar pizza och Nike tycker tvärtom. Därför älskar jag att det går så smidigt att beställa mat här, alla kan få vad de vill och vi kan äta tillsammans, säger Alexandra.
När maten anländer och energidepåerna är fyllda lättar stressen. Familjen är nu peppad och redo för en rolig eftermiddag.
Tjejerna älskar det och vi får många härliga garv
Skateparken Sweet Spot – ett roligt äventyr med skrattgaranti.
Hög musik ljuder och stämningen är på topp när kidsen svischar fram på inlines och skateboards. Familjen Truedsson har bestämt sig för att kasta sig ut i skateparken och har lånat varsin bräda och hjälm.
– Det är sjukt kul! Tjejerna älskar det och vi får många härliga garv, säger Alexandra och skrattar.
När Joel och tjejerna hänger kvar i skateparken för att kika på de äldre åkarna smiter Alexandra iväg för att shoppa presenter till Lykkes födelsedag.
Det är en mysig och skön miljö att bara hänga i här

 

Familjeloungen – en lugn oas.
Rummet är klätt i dova och behagliga färger, en plats för barn att leka och föräldrar att andas. Lykke och Nike hittar snabbt varsin platta som de spelar spel på och försvinner in i sin egen värld.
– Det är en mysig och skön miljö att bara hänga i här. Man behöver pauser ibland, konstaterar Alexandra som lutat sig tillbaka i en soffa.
Shopping och sockerstopp vid Boba Milk Tea.
Efter den välförtjänta pausen tar familjen en gemensam tur till Butterick´s för att hitta festligt pynt till Lykkes kalas.
– Vi har hittat jättefina ballonger, berättar en stolt Lykke.
För att hålla energin uppe bestämmer sig familjen för att testa Boba Milk Tea för första gången. In kommer spännande drycker i olika pastellfärger fyllda med marshmallows.
Här inne får man alltid så mycket inspiration
”Jag måste alltid gå in hit när jag är på Asecs”

 

Innan familjen avslutar eftermiddagen på Asecs springer Alexandra in på Blomstertid och köper blommor till sin vän som precis fyllt år.
– Här inne får man alltid så mycket inspiration, jag måste alltid gå in hit när jag är på Asecs.
Det var lite svårt att få barnen därifrån så vi fick kanske dra en liten vit lögn
En nöjd och glad familj åker hemåt, efter en fullspäckad dag som hela familjen kunnat njuta av.
Lykke och Nike tycker att skateparken var en succé. Men de hittade även en annan favorit mitt i shoppingcentret – en lucka i väggen med spelautomater.
– Det var lite svårt att få barnen därifrån så vi fick kanske dra en liten vit lögn om att de gick sönder så att vi fick gå därifrån, säger Alexandra och fortsätter:
– Asecs är verkligen ett ställe för hela familjen. Det är roligt, smidigt och enkelt att både handla och hänga här.