Hit ska du gå när du har planer på ett nytt kök

Äntligen ska drömmen om mitt nya kök förverkligas. Har bestämt mig för att träffa Daniel Alexson på Arboga Byggtjänst.
– Han hjälpte oss med vårt nya kök i lantlig stil, sa väninnan som inspirerade mig. Så bra med någon som kan kök och byggkonstruktioner. Och som hjälpte oss med måtten.

KÖKSEXPERT. – Jag hjälper dig att smidigt sy ihop ett kök med riktigt bra grejor. Som passar din stil och har rätt funktion, säger Daniel Alexson på Arboga Byggtjänst.

Daniel och jag har bokat tid. Han tar emot mig i en av Arboga Byggtjänsts uppbyggda köksinteriörer.
– Dra ut den här lådan, säger han och pekar på en bred låda avsedd för tallrikar och glas. Den här kan du lasta rejält.

Det känns. Hela konstruktionen är gedigen.
– Köket kommer från Storsjökök som är verksamma i Östersund. Ett företag med 20 anställda som med norrländskt hantverkskunnande tillverkar stommar, fronter och lådor, säger Daniel.

Klicka här för att ta en titt in i vår butik!

Jag tror honom. Noterar bredden på lådan. 100 cm! Det fordrar hållbart tänk för att det ska funka och det gillar jag som avskyr smäck som lätt går sönder.

Daniel fortsätter visa mig runt i butiken. Det verkar som jag faktiskt kan få ett kök som helt passar måtten därhemma. Och slippa den retliga passbiten på 19 cm.
– Vill du ha en stomme på 55,3 cm så löser vi det, säger han. Eller något annat udda mått. Under mina dryga tre år som kökssäljare har jag lagt märke till Storsjököks flexibilitet. De har anställda som fokuserar på att fixa omöjliga kökslösningar.

Om du letar efter något litet till ditt kök? Klicka här!

Några dagar senare står Daniel i mitt kök som nu äntligen ska bli större. Väggen ska ner för att ge plats åt den efterlängtade köksön.
– Men det är bra att väggen är kvar nu. Spara lite vägg här, säger han och pekar. För att få en bättre förvaringslösning. Planlösningen blir ändå precis så öppen som du vill ha den.

Här finns kakel, bänkskivor, golv och så ett stort urval kök

Han fortsätter att gå runt. Tar mått i överallt i köket och jag hör att han kan bygg och konstruktion. Hur kan det komma sig, frågar jag.
– Jag är murare från grunden och har varit inom byggsektorn i 20 år, svarar han och fortsätter mäta.

Okej en van måttagare alltså. Då vet jag att också bänkskivan kommer att passa. Men när han hör hur jag tänkt placera ho och blandare vänder han sig mot mig.
– Jag är inte helt säker på att den idén ger dig bästa funktionen, säger han. Så jag ska lura lite på ett annat alternativ när jag börja skissa. Det kanske finns en ännu bättre lösning.

Letar du efter mer köksinspiration. Klicka här!

Någon dag senare dimper köksförslaget ner i min mailbox. Nyfiket öppnar jag filen. Wow vilket kök detta kan bli. Bättre än jag tänkt mig. Och med på ritningen finns också det grå kaklet och golvet jag såg på Arboga Byggtjänst. Jag lyfter luren.
– Daniel, har du tips på någon byggfirma som kan hjälpa oss? Vi vet inte om vi vill göra allt jobb själva.

Ett nytt kök från Storsjökök kan verkligen ge en guldkant åt tillvaron.

Jag får flera namn på hantverkare. Alla vana vid att montera Storsjökök. Och får också klart för mig att köket levereras med stommarna monterade. Om jag nu får för mig att vi ska montera själva.
– Självklart är jag tillgänglig också när köket ska monteras om du behöver, säger Daniel Alexson, kökssäljare på Arboga Byggtjänst. Jag hjälper dig ju genom hela köpa-kök-processen.

Klicka här om du vill prata med kök med oss!