Friheten och gemenskapen i jobbet gör att Marcus trivs

– Gemenskapen på jobbet och det teamwork som finns på AN Mättjänster i Sundsvall gör att jag fortfarande jobbar kvar 12 år efter jag började. Visserligen gjorde jag en kort utflykt men kom tillbaka ganska snart, säger Marcus Engström, mättekniker och konsult på företaget.

FLER MEDARBETARE BEHÖVS. – Varje nytt uppdrag har sina utmaningar vilket gör arbetet utvecklande, kul och intressant, säger Marcus Engström, mättekniker på A.N Mättjänster i Sundsvall.

Marcus är tekniknörd. Och en sportdito, vilket är en bra kombination när man ska jobba som konsult och mättekniker. Hur konstigt det än kan låta.
– Mätteknik har alltid tekniskt legat i utvecklingens absoluta framkant och här på A.N Mättjänster har vi alltid tillgång till den senaste utrustningen och de nyaste programvarorna, berättar han. Det gillar jag.

Vilket är lätt att förstå om man känner honom, mannen gillar verkligen datorer, att bygga dem och testa nya tekniska lösningar. Dessutom är han aktiv inom fotboll på olika sätt. Ett intresse som också följt med sedan barnsben.
– På ett bygge är det lagarbete som gäller, precis som inom fotbollen och jag som mättekniker är en av spelarna som alla driver mot samma gemensamma mål.

Det är väldigt roligt med ny teknik

Marcus gillar att träffa folk och uppskattar den variation han får i jobbet som mätkonsult.
– Vi har många intressanta projekt och även om det mättekniska jobbet är ungefär lika på de olika arbetsplatserna blir lösningarna inte desamma. Det innebär nya utmaningar varje dag.

Ingen dag är alltså den andra lik vilket innebär en frihet att styra sitt arbete själv. Det uppskattar Marcus.
– Så länge jag har kunden i fokus när jag jobbar och gör det jag ska bestämmer jag upplägget själv, säger han samtidigt som han också nämner det värdefulla teamarbetet på A.N Mättjänster.

Han fortsätter:
– Jag är ju ensam inom min yrkesgrupp på de jobb jag gör. Men samtidigt vet jag att kollegorna aldrig finns längre än ett samtal bort. Vi stöttar varandra när problem dyker upp och hittar gemensamt lösningarna. Det är en enorm styrka.

Också utanför jobbet träffas man ibland, det brukar bli några middagar ihop och en studieresa per år.
– Vi har varit på Svalbard, Island och i Prag bland annat. Och ganska ofta händer det att vi slår en signal och bara surrar om vardagliga saker ett tag efter jobbet.

Nyfiken på vår vardag? Följ oss på Facebook!

Marcus uppskattar André Nyqvists sätt att leda företaget och gillar sitt oförutsägbara arbete.
– André fördelar uppdragen och sedan är det upp till oss konsulter att genomföra jobbet självständigt. Han styr inte i detaljer och jag känner en stor frihet i mitt jobb. Det finns verkligen möjligheter att utvecklas här med den variation i yrket som erbjuds.

Flera av konsulterna har också egna kundnät där man jobbar i längre cykler i relation till kunden.
– Den som idag känner att det är dags att utvecklas i sitt jobb tycker jag ska höra av sig till André. Vi mätkonsulter är vana vid att jobba parallellt på en arbetsplats och kommer självklart att hjälpa till och stötta när vi blir fler i teamet, avslutar Marcus Engström mättekniker på A.N Mättjänster i Sundsvall.

Vill du jobba tillsammans med oss? Vi söker fler kollegor. Klicka här!