Gun fick en ny karriär i konsultbranschen

Gun Granlöfs resa mot en karriär i konsultbranschen tog fart när hon i en tidigare roll behövde anlita en konsult. Idag är hon själv ute på konsultuppdrag som ekonomichef. - Jag trivs väldigt bra i rollen som konsult, säger Gun Granlöf.

Gun Granlöf och Peter Hugozon, ekonomiansvarig och verksamhetsansvarig Klingsta Hus & Modul.

Arbetsmarknaden är hetare än någonsin och konkurrensen om kompetent och specialiserad personal är stenhård. När företag snabbt behöver en operativ chef eller annan specialist är därför en interimslösning ett smart val. Interim Management handlar om att lösa tillfälliga behov med erfarna konsulter som ger både snabba och varaktiga resultat. Man brukar säga att en interimschef är så pass erfaren att hen springer in och sätter sig på stolen och direkt påbörjar sitt uppdrag.

Ett företag som har valt att satsa på interima lösningar framför den traditionella rekryteringen är Klingsta Hus & Modul. Det var i april 2018 som företaget var i behov av en senior ekonomichef och valde att ta kontakt med ett konsultbolag specialiserat inom ekonomisegmentet. Tack vare nischen har man ett stort och upparbetat nätverk av såväl juniora ekonomer som seniora underkonsulter. För verksamhetsansvarige Peter Hugozon var det viktigt att tillsättningen av den nya ekonomichefen var smidig och enkel.

– Amendo är starka när det gäller ekonomitjänster och var därför ett naturligt val för oss, säger Peter Hugozon.

Processen från att Peter tog kontakt med Amendo till att de hade en ekonomichef på plats gick fort. Redan i juni satt Gun Granlöf på stolen som företagets nya ekonomichef. Med tidigare anställningar som bland annat ekonomiadministratör och ekonomichef på sitt CV var Gun en solklar kandidat och med sin gedigna kompetens skulle hon klara av att ta företaget till nästa nivå.

Läs mer om oss och vad vi gör på Amendo

Gun Granlöf, ekonomiansvarig på Klingsta Hus & Modul.

– Första kontakten med Amendo var när jag i en tidigare roll själv behövde anlita en konsult, säger Gun Granlöf.
Hon var mycket nöjd med lösningen vilket även bidrog till att hon lockades av att kliva in i konsultbranschen. – Jag såg hur bra Amendo var på att ta hand om och stötta sin konsult. Det inspirerade mig att själv börja jobba som konsult hos dem, säger Gun Granlöf.

Här kan du läsa mer om våra lediga jobb

När hon därför blev erbjuden konsultuppdraget som ekonomichef tvekade hon inte, trots att interimsrollen var ny för henne.
Både kund och konsult är idag nöjda med den snabba och säkra tillsättningen och Klingsta Hus & Modul väljer nu att anställa Gun som ekonomichef.

– Amendo har en löpande dialog med konsult och kund. Det känns tryggt, säger Peter Hugozon.

– Tack vare vårt stora kontaktnät inom vårt segment ekonomi löser vi snabbt våra kunders behov, säger Katarina Joneström, Regionchef på Amendo Sundsvall. Vi arbetar proaktivt
med att lära känna både potentiella kunder och kandidater inom vår nisch. Det är vår styrka.

Kontakta oss på Amendo