För Sverige, Mamma och dig Kerstin!

Jag tänker tillbaka till förra årets O, Helga Natt. Vi stod där, längst fram vid scenen, precis som jag hade lovat henne. Förväntansfulla.
Och väl påpälsade. En stund in i Sveriges största julallsångskonsert tittade jag på henne. Snabbt och lite i smyg, för att hon inte skulle upptäcka det. Just då vände hon blicken mot mig. Vi log båda två. Hennes ögon lyste. Hon var överväldigad av stunden.

För Sverige, Mamma och dig Kerstin!

Vem av oss hade femtio år tidigare trott att vi skulle stå tillsammans på Stortorget och uppleva något som heter O, Helga Natt.
Inte jag förstås, jag var bara en knatte och visste inte särskilt mycket om någonting när vi kom till Zinkgruvan från Zagreb för att hälsa på pappa till jul. Inte hon heller, för hon hade fullt upp med att ta hand om familjen och sköta tre jobb. Så tid över att drömma om konserter och musik fanns inte.

Jag vände stolt blicken mot scenen igen och tänkte:

””Det här är du värd, mamma och det är tack vare min gamla lärarinna Kerstin i Askersund, som fick mig att kämpa extra mycket i mina
unga år, som jag står här idag.””

Sedan vände jag mig åt andra hållet och såg ut över alla tusentals människor i publiken. Och tänkte: ”Det här är Örebro värt.” Och med den känslan kände
jag mig extra stolt över att vi lyckades rädda O, Helga Natt och Rådhuskalendern med allt vad det står för här i Örebro och vårt älskade Sverige.

Nu har det blivit 2017 och det är snart dags för årets upplaga av O, Helga Natt.

Vi har funderat mycket på hur vi ska ta O, Helga Natt till nästa nivå. Kärnan ska såklart behållas, för utan musik, allsång och artister är evenemanget ingenting. Örebro är konsertens hemvist, men kanske ska även andra städer få uppleva dess storhet? Kanske ska evenemanget turnera runt i landet med final här i Örebro? Eller ska vi göra som vid andra stora konserter, sälja produkter som är förknippade med evenemanget? Kanske ska O, Helga Natt bli ett helgevent med konserten som crescendo?

Jag vill defi nitivt att O, Helga Natt på ska synas mer på sociala medier för att presentera Örebro för resten av Sverige. Tänk att sända live sända live från ”Kärlekens torg” i 360° med hela världen som spelplats. Och med tanke på ”Kärlekens torg”, som Stortorget döptes om till under Musikhjälpen, borde O, Helga Natt bli ett evenemang där fler kan få vara med och bidra till samhällsnyttan?

I år kommer vi ge fler företag möjligheter att vara med och bidra genom att samla in pengar för O, Helga Natt och Rådhuskalendern. Allt för att fler barn i Örebro och Sverige ska få chansen att uppleva julen på ett mer positivt sätt med glädje och värme.

Om fl er företag, organisationer och föreningar vill vara med och ta samhällsansvar så skapar det även nytta och engagemang för de anställda, kommande rekryteringar och för alla andra människor i samhället. Vi har tagit de första stegen mot visionen, tankarna är påbörjade och planerna för hur det ska gå till är i
rullning. Men för att det ska bli ännu bättre kommer vi att samla en grupp med tänkare, kreatörer och entreprenörer med olika bakgrund för att utveckla tankarna vidare.

Jag vill också rikta ett stort tack till alla som varit involverade och bidragit till O, Helga Natt 2017 – företag, organisationer, Örebro kommun och alla andra som varit med på resan. Ni har alla gjort och gör ett otroligt bra jobb och en fin insats för Örebro! Det hade aldrig blivit någon show utan er.

Och tänk att vi lyckades får hit vår superstar Carola, ödmjuke Uno Svenningsson, glittergänget Alcazar, Gry Forsell, vår älskade Boris, lokalartisten Tobias Andersson och sist men inte minst världsartisten Ursula Langmayr.

Avslutningsvis så vill jag hälsa dig välkommen till O, Helga Natt 2017. Vi ses den 10 december klockan 17.00 på Stortorget i Örebro. Nu kör vi.

Tack Kerstin, mamma och Sverige för att ni gjort detta möjligt!

Davor Dundic VD, Ambitiös Holding AB