Örebro Slott – ett unikt kontorshotell

Det är inte alla som kan säga att de jobbar på ett slott, men i Örebro finns möjligheten att kliva av tåget eller bussen och efter några minuter gå in genom slottsporten, över borggården, uppför de pampiga trapporna och in till sin egen kontorsplats inne i slottet. Oavsett om arbetsplatsen är i ett stort eller litet företag. På Alexborg blandas Örebro slotts historia med modern teknik och skapar en unik arbetsplats.

Alexborg, kontorshotell på Örebro slott.

Mitt i Örebro ligger Örebro slott, en historisk byggnad som huserat både kungar och krigsfångar men som nu rymmer både företag och landshövdingens residens. På tredje våningen i slottets södra länga ligger Alexborg, ett unikt företagshotell. Här blandas slottets anrika interiör och miljö med moderna faciliteter för företag i olika branscher. Själva kontorshotellet ligger i Viktoriasalen som nås genom en rymlig och pampig lounge. Innanför de metertjocka väggarna är det smakfullt inrett med soffor och fåtöljer i grupper där hyresgästerna kan ta emot kunder och ha enklare möten.

—Det kan vara allt från vinprovning till sociala aktiviteter tillsammans eller att vi bjuder in en intressant föreläsare. Vi vill skapa en gemenskap mellan dem som sitter här, säger Michael Alex.

—Det ska kännas speciellt att ha sina möten här, säger grundaren Michael Alex.

Läs mer och skicka in intresseanmälan här.

Michael Alex startade Alexborg tillsammans med en kollega i höstas. Han såg potentialen i lokalen och tänkte att det var en perfekt möjlighet för att öppna upp slottet mer och möjliggöra för örebroarna att förlägga sin arbetsplats i slottsmiljön.

Tillsammans med en lokal inredningsbyrå i Örebro har de fokuserat på svenska och till och med lokalproducerade möbler med mycket textiler för att ge en dämpad och behaglig arbetsmiljö. Tanken var att bevara den exklusiva miljön som finns i slottet och samtidigt erbjuda en hög nivå av material och utrustning till hyresgästerna.

Förutom de inspirerande lokalerna erbjuder Alexborg även seminarier och aktiviteter för att företagarna ska bygga ett nätverk mellan varandra.

Där sitter framförallt mindre företag men även enskilda anställda från större företag som inte har sitt huvudkontor i Örebro. Redan nu sitter det flera företag på Alexborg men de har plats för fler.

För den som är intresserad att se lokalerna själv, säger han att det bara är att komma förbi på en kopp kaffe och en rundtur.

—För oss är det viktigt att vi får en personkemi som fungerar så att vi kan bygga ett aktivt nätverk tillsammans, säger Michael Alex.

Förutom de inspirerande lokalerna erbjuder Alexborg även seminarier och aktiviteter för att företagarna ska bygga ett nätverk mellan varandra.

—Det kan vara allt från vinprovning till sociala aktiviteter tillsammans eller att vi bjuder in en intressant föreläsare. Vi vill skapa en gemenskap mellan dem som sitter här, säger Michael Alex.

För att nätverket ska växa och bli starkt ser han det också som en styrka att det är många olika typer av företag som sitter på Alexborg. För den som är intresserad av att se lokalerna själv, säger han att det bara är att komma förbi på en kopp kaffe och en rundtur.
—Alla som besöker våra lokaler hajar till. Det är något speciellt med miljön, men man måste komma upp hit för att uppleva den, säger Michael Alex.

Vill du ha en kontorsplats på Alexborg?

Det finns tre olika typer av medlemskap att välja mellan. Antingen har du ett eget inglasat kontor, en egen arbetsplats i öppen miljö eller en ”touch down” -plats där du sätter dig på en ledig plats för dagen. Till alla arbetsplatser ingår tillgång till konferenslokal, gott kaffe, te, dryck, frukt, WIFI, förvaring, kopiering, utskrifter och mycket mer. Och dessutom har du mängder av butiker, kaféer och restauranger utanför slottsdörren.

Mer info finns på https://www.alexborg.se/