Kontrollera detta när du väljer klinik för plastikkirurgi

Utmana inte ödet när du funderar på en kosmetisk operation. Se till att du vet vad du väljer. Och att kliniken ger dig den trygghet du som patient ska få. Här förklarar plastikkirurg Jesper Bergdahl varför fakta är så viktigt när du ska välja klinik. Och vad du riskerar om du inte vet vad du väljer.

KVALITETSSÄKRAT. – Vi följer upp alla operationer. Siffrorna visar att vi har en mycket stor andel nöjda patienter, säger Jesper Bergdahl, plastikkirurg på Akademikliniken i Örebro.

Jesper Bergdahl är verksam som plastikkirurg på Akademikliniken som funnits i Örebro sedan 2013. Han är plastikkirurg och har också via kliniken fått ytterligare spetsutbildning i plastikkirurgi.
– Akademikliniken är en av Nordens mest kompetenta kliniker med över 25 års erfarenhet, berättar han. Kliniken utbildar plastikkirurger världen över och är mycket noga med kirurgernas och övrig personals kompetens.

Läs mer om vår personal här!

Jesper Bergdahl liksom övriga plastikkirurger på Akademikliniken är medlem i Svensk Plastikkirurgisk Förening (SPKF) och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP). Och det får endast plastikkirurger vara.
– Det räcker alltså inte med att vara kirurg för medlemskap, säger Jesper. För att få kalla sig plastikkirurg måste man ha genomgått en specialistutbildning som efter läkarexamen tar ca 7 år.

Vår patientsäkerhet är unik och absolut i världsklass

Men det luriga är att det inte finns några lagstadgade regler i Sverige på kompetens för att få kalla sig estetisk eller kosmetisk kirurg och utföra operationer. Det får vilken läkare som helst göra. Med högst skiftande resultat.
– Akademikliniken driver frågan om en lagstiftning på området. För det är inte ett fullgott skydd för dig som patient att den som plastikopererar inte garanterat har rätt utbildning.

Läs mer om vår syn på säkerhet och kvalité här.

Inom Akademikliniken utförs estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi, estetiska behandlingar och medicinsk hudvård. Kliniken har sin bas i Sverige men har också verksamhet Norge, Danmark och Irland. Kliniken genomför mer än 50 000 estetiska behandlingar per år.
– Här i Örebro är det mig du träffar vid ditt första besök. Besöket är helt förutsättningslöst. Många patienter kommer hit i första hand för att rådfråga mig vad som är möjligt. Innan de fattar beslut om de vill operera sig eller inte, säger Jesper och fortsätter:

– Andra har bestämt sig redan före vi träffas och då fokuseras samtalet mer på att vi möts i förväntningarna gällande operationens resultat. Det är alltid jag som opererar mina patienter och jag vill noggrant stämma av allt med patienten dessförinnan så att vi är helt överens.

Här kan du tal del av några patientberättelser.

PATIENTSÄKERT. Operationssalen på Akademikliniken är utrustad med den mest kvalificerade utrustning som finns. Och i teamet under och efter operationen medverkar specialutbildade sköterskor och läkare.

På Akademikliniken i Örebro sker all för och efterbehandling. Själva operationen, som alltså görs av Jesper, genomförs i operationslokalerna i Stockholm.
– Jag har ett helhetsansvar för mina patienter. Det innebär att jag har hand om patienten från första mötet till dess att efterbehandlingen är klar. Och efter operationen får patienten mitt mobilnummer för att kunna nå mig när som helst.

Så oavsett om du funderar på en estetiskt eller rekonstruktiv operation, tveka inte att boka en tid för konsultation menar Jesper Bergdahl på Akademikliniken i Örebro.
– Vi tummar aldrig på kvalitet eller patientsäkerhet. Du kan fullt ut känna dig trygg när du vänder dig till oss.

Boka en tid hos oss – Klicka här!

 

 

10 frågor att ställa dig inför en kosmetisk operation

  1. Är läkaren som ska utföra operationen specialist i plastikkirurgi?
  2. Är det samma plastikkirurg som du träffar på konsultationen som utför operationen?
  3. Hur nöjda är kunderna/patienterna?
  4. Informerar plastikkirurgen om eventuella risker?
  5. Hur ser specialistkompetensen ut på kliniken och hur länge har den funnits?
  6. Var ska ingreppet utföras?
  7. Vilket skydd har du om något går fel eller behöver göras om?
  8. Utförs operationen under narkos och har kliniken den rätta kompetensen och utrustningen?
  9. Säger kliniken nej om en operation inte är lämplig?
  10. Är kliniken alltid tillgänglig efter operationen?

Läs våra svar på dessa frågor här!