Världens bästa solfångare tillverkas i Härnösand – rekryterar i Sundsvallsregionen

Absolicon i Härnösand tillverkar världens bästa solfångare. Nu ska de ta sina produkter ut i på den globala marknaden och därför behöver de rekrytera fler experter.
– Koncentrerad solenergi kommer vara avgörande för omställningen från fossila bränslen och vi har den bästa lösningen. Nu behöver vi hitta de bästa personerna som vill vara med på den här resan, säger Absolicons grundare Joakim Byström.

Mikael Ekman och Jonatan Mossegård vid Absolicons visningsinstallation i norr om Aten. I området finns flera multinationella bolag som Coca-cola och Colgate.

Absolicon växer snabbt. Företaget som är framväxt i en liten uppfinnarverkstad har nu industrilokaler på flera tusen kvadratmeter centralt i Härnösand. Idag har företaget 20 personer anställda för forskning, utveckling, tillverkning, inköp, försäljning och leverans. Nu letar de efter medarbetare med erfarenhet av internationalisering och snabb tillväxt.
– Rollerna vi ska besätta är inköpschef med logistikansvar, exportchef, verkstadschef, CNC-operatör, svetsare och controller. Vi behöver de allra bästa personerna, som brinner för både klimatfrågan och teknikutveckling. Dessutom får de gärna ha erfarenhet från stora projekt och snabbväxande bolag, säger Joakim Byström.

 Ska omsätta miljarder
Företaget siktar mot den globala marknaden och räknar med att nå miljardomsättning. Att rekrytera de allra skickligaste personerna är avgörande för framgången, menar grundaren Joakim.
– Vi har världens bästa solfångare med den högsta uppmätta verkningsgraden. Dessutom har vi utvecklat en produktionslina för solfångarna gör produktionen extremt effektiv. Nu behöver vi få med oss rätt folk och  vi är beredda att erbjuda vad som krävs för att de ska släppa det de har för händerna och hänga med oss på den här resan, säger Joakim.

Unika produkter
Förutom de effektiva solfångarna kommer Absolicon att sälja den egenutvecklade robotiserade produktionslinan.
– När vi byggde manuellt kunde vi producera två solfångare om dagen, med vår robotiserade produktion tillverkar vi en solfångare var sjätte minut. Nu kan vi erbjuda kunder runt om i världen samma produktionskapacitet, det är unikt, säger Joakim.

Högt tempo och många resor
Det blir en hel del intressanta möten och resor om man jobbar på Absolicon. I dagarna har Joakim haft möten med både WWF och Energimyndigheten. Dessutom hade de nyligen besök av Botswanas energiminister.
– Energiministern kom i ett chartrat plan till Härnösand. Vi gjorde beräkningar som visade att vi kan halvera oljeanvändingen inom industrin i Botswana på bara ett decennium. Vi har en produkt som är intressant även långt utanför Sveriges gränser, säger Joakim.

Stora möjligheter för rätt personer
För att passa in i gänget bör man vara en person som ser möjligheter där andra ser problem och det är en stor fördel om man har ett eget driv och kan få saker att hända.
 – Vi är ett teknikföretag med ganska platta strukturer. Vårt arbete bygger mycket på de anställdas engagemang och initiativförmåga, så de som kommer in ska kunna ta ansvar och vara strukturerade, men måste även kunna ta initiativ och tänka entreprenöriellt. Det otroligt viktigt att se möjligheterna och våga testa saker, säger Joakim.

Ett jobb på Absolicon innebär i praktiken en möjlighet att vara med och förändra den globala energiförsörjningen. Den som kommer in i Absolicon nu kommer rakt in i hetluften.
– Att ett småföretag i världens utkant kan förändra världens energiförsörjning på några år, det är faktiskt rätt unikt, säger Joakim och fortsätter: Tekniken är färdig, vi har allt klart för att ta nästa steg. Nu gäller det bara att få tag på rätt folk och vrida om rätt nycklar, sen kör vi.

Intresserad?
Här kontakta Absolicon direkt här.

Just nu rekryterar vi dessa tjänster:

Verkstadschef
Sista ansökningsdag 3 april. Läs mer och ansök här: mittjobb.se/jobb/verkstad-industri/verkstadschef

Controller
Sista ansökningsdag 3 april. Läs mer och ansök här: mittjobb.se/jobb/ekonomi-finans-forsakring/controller

Exportchef
Sista ansökningsdag 3 april. Läs mer och ansök här: mittjobb.se/jobb/ledning-chefer/exportchef

CNC Operatör och Svetsare
Sista ansökningsdag 3 april. Läs mer och ansök här: mittjobb.se/jobb/verkstad-industri/cnc-operator-och-svetsare

Inköpschef med logistikansvar
Sista ansökningsdag 3 april. Läs mer och ansök här: mittjobb.se/jobb/ledning-chefer/inkopschef-med-logistikansvar