Här är elbilarna som är gjorda för norrländskt klimat : ”Tummar inte på någonting”

Fler och fler börjar välja eldrift. Men få är anpassade för att klara riktigt stark kyla eller en norrländsk höst. Mikael Lundqvist, försäljningschef på BilDahl i Örnsköldsvik lyfter fyrhjulsdrift, bra dragkapacitet och långa räckvidder som tre skäl till varför norrlänningar bör titta närmare på elbilar från Mercedes-Benz. 
– Här får du en bil som är anpassad till det nordiska klimatet och inte tummar på någonting, säger han.

Mikael Lundqvist, försäljningschef på BilDahl i Örnsköldsvik.

Det har inte undgått någon att elektrifieringen av bilmarknaden just nu går i rekordfart. Världen över investerar biltillverkare enorma summor pengar för att utveckla framtidens eldrivna bilar – Mercedes-Benz är inget undantag. De har under de senaste åren investerat 200 miljarder kronor i elektrifieringen och ska nu investera ytterligare 400 miljarder för att uppnå en minst sagt ambitiös målsättning; 2030 ska Mercedes-Benz enbart sälja elbilar. Mikael Lundqvist, försäljningschef på BilDahl i Örnsköldsvik, bekräftar bilden av en glödhet elbilsmarknad:

– Varje månad presenteras nya elbilar på marknaden. Oavsett vilken biltillverkare du vänder dig till är elektrifieringen i fokus, säger Lundqvist.

Han får medhåll av sin kollega Fredrik Edin:

– Även bland våra kunder märker vi förändringen; allt fler byter fossildrivna bilar mot ett mer miljövänligt alternativ, säger Fredrik Edin.

Fredrik Edin, säljare på BilDahl i Örnsköldsvik.

I takt med investeringarna lanserar Mercedes-Benz fler och fler elbilar. Målsättningen är att under nästa år kunna erbjuda kunderna en elbil i varje segment. Bara i år har företaget tagit stora kliv. Under 2021 har Mercedes-Benz presenterat sex olika elbilar – bland annat Mercedes EQE med 660 kilometer i räckvidd samt flaggskeppet EQS med 770 kilometers räckvidd och 500 hästkrafter.

Oavsett behov kan du med största sannolikhet hitta en Mercedes som passar dig

– Mercedes-Benz ska vara synonymt med mycket bilkänsla och hög kvalitet. De egenskaperna är bevarade även i elbilarna. Ja, nästan ännu lite mer faktiskt, säger Mikael Lundqvist.

Samtidigt tätnar konkurrensen – i takt med att utvecklingen går framåt får också konsumenten fler modeller och tillverkare att välja mellan. Mercedes-Benz sticker dock ut från mängden på ett flertal
punkter menar Fredrik Edin och Mikael Lundquist.

Nyfiken på att veta mer om hur BilDahl kan hjälpa dig med din nästa bil? Här hittar du kontaktuppgifter till Fredrik och Mikael i Örnsköldsvik och deras kollegor i Luleå, Skellefteå, och Umeå.

Mercedes EQS 450+.

– Mercedes elbilar är utvecklade för att klara av nordiska förhållanden. De är framtagna för snö, slask och kyla. Det märks inte minst genom att ett flertal modeller är utrustade med fyrhjulsdrift, säger Fredrik Edin.

– En annan fördel, som gör Mercedes relativt unika på marknaden, är att du kan montera en dragkrok och dra tyngre släp med vissa modeller. Det är, trots den snabba utvecklingen, ganska ovanligt att elbilar kan dra tyngre släp, fyller Mikael Lundquist i.

Slutligen nämner Fredrik Edin valmöjligheterna som en annan fördel. I dagsläget erbjuder Mercedes- Benz sex olika elbilsmodeller och ett ännu större antal laddhybrider.

– Det är en av Mercedes-Benz styrkor; vi kan erbjuda laddbara alternativ i många utföranden och i alla klasser. Oavsett behov kan du med största sannolikhet hitta en Mercedes som passar dig. Nästa år kommer dessutom valmöjligheterna att vara ännu fler, säger Fredrik Edin.