Stora Stöten delikatesser mitt i världsarvet
– Vi har jobbat hårt och lyckats så bra med delikatessen, jag är så sjukt stolt över mig själv och mina medarbetare, ler den nöjda delikatessansvariga Linda Roberg. Hon står i charken i sina svarta arbetskläder, på namnskylten står texten ”Allt är möjligt”.
Stora Stöten delikatesser mitt i världsarvet
På våningen ovanför de italienska ostarna och charkuterierna stänger butikschefen Erik Nilsson dörren till sitt kontor. Han är på väg ner till butiken via lagret, han passerar en dataskärm. Den är full med olikfärgade staplar. Röd färg visar bemanningen i delikatessdisken. 07.00-21-00, varje dag.
– Vi lägger stor vikt vid vår fantastiska delikatessdisk, där finns alltid kunnig personal som erbjuder kunderna olika matförslag, tips och smakprover, berättar Erik Nilsson på väg ner i spiraltrappan.
Spännande cateringmeny
Fasaden är målad i faluröd kulör och placerad bredvid gruvan. Butikschefen berättar:
– Vi har fått ett väldigt positivt mottagande av våra kunder och siktar på att ännu fler ska upptäcka vår fräscha butik, han fortsätter:
– En rätt på vår nya cateringmeny har vi döpt till Stora Stöten, den innehåller bara lokalproducerade delikatesser.
– Att ha en Stora Coop butik mitt i världsarvet måste synas inte bara på den dalatypiska färgen på byggnaden utan även på menyerna, tycker han.
Missa inget, följ oss på vår facebook
Även Linda är stolt över arbetet som hon och kollegorna gjort med delikatessen och nöjd med gensvaret från kunderna:
– Kundnöjdheten är oerhört viktigt för oss, berättar Linda.
Bredvid henne står kollegan Gustav Kårbro och bjuder på smakprov av en ny tryffelsalami.
– Alla dagar i veckan skulle jag välja den här tryffelsalamin, konstaterar Gustav som älskar allt med tryffel.
Se aktuella erbjudanden på vår hemsida
Hemlagat med mycket kärlek och sås
Butikschefen är framme vid delidisken och tar upp en av de nytryckta cateringmenyer och berömmer sina medarbetare Linda och Gustav för de fint komponerade och supergoda rätterna. En äldre dam vinkar lätt åt personalen bakom disken.
– Jag skulle vilja ha en sån där räkbit, tack, säger en hon och pekar på räkbakelsen.
– Absolut, det fixar jag, svarar Linda Roberg.
– Den är så himla god, mycket räkor, inte torr och lagom med gott klet!
Miljöhjältar
Det är inte bara Stora Coop i Falun som försöker sitt bästa för att värna om miljön det finns en till miljöhjälte i Falun. Hon är en av alla Coops tre och en halv miljoner kunder i Sverige. Hon heter Anja Angelfeldt.
– Över 80 procent av Anjas inköp är hållbara varor, därför hyllade vi henne här i butiken. Vi gav henne diplom och matkassar fyllda med eko-vänliga varor som ett led i Coops hållbarhetsprofil, berättar Erik Nilsson.
– Det var så himla roligt att få uppmärksamma en kund på det viset, berättar han samtidigt som han sätter kurs mot till delikatessdisken.